Angelswim

Eén van mijn goede vrienden heeft een dochter met het Angelman Syndroom, Femke. Femke voert een constante strijd om te stappen, te eten, zelfs om haar evenwicht te bewaren. Graag wil ik helpen haar leven, en ook dat van haar gezin te verbeteren. Daarom besloot ik mezelf uit te dagen om het Kanaal over te zwemmen en me hierbij te laten sponsoren om zodoende fondsen te verwerven.

Door mijn vriendschap met deze familie heb ik geleerd dat eenvoudige dingen zoals eens uit gaan eten, op vakantie gaan, eens buitenshuis slapen, voor families met een Angelman kind erg moeilijk zijn. Hun dagelijkse worstelingen deden me beseffen dat, ondanks mijn kwetsuren, ik in staat ben om mezelf verder te stimuleren tot nieuwe grenzen en zo mijn eigen bestemming te bereiken.

Sponsoring

De vzw Angelmansyndroom België verenigt ouders van kinderen met het Angelman Syndroom. Het Angelman Syndroom is een genetische aandoening die leidt tot een stoornis in de hersenontwikkeling en zo een verstandelijke beperking met zich meebrengt. De vereniging heeft als doel de ouders te informeren en te ondersteunen in de zorg voor hun Angel.

https://www.angelmansyndroom.be

Angelmansyndroom België is lid van ASA, Angelman Syndrome Alliance, een internationale organisatie van ouderverenigingen van over de hele wereld. Hier wordt kennis en middelen gebundeld om wetenschappelijk onderzoek naar het angelmansyndroom aan te sturen en te financieren.

https://angelmanalliance.org 

Lid van ASA

Angelman Syndroom België VZW is lid van Angelman Syndrome Alliance.